Boskoopse Huis Brouwerij Bieren
Hans Schwirtz brouwt, soms met vrienden of familie, een aantal "standaard" bieren, vaak met ingediënten van eigen tuin of uit Boskoop. Echter ook een steeds groter aantal "experimentele" bieren worden gebrouwd, gebaseerd op eigen ideeën en recepten.-
De "standaard" bieren zijn:
- Boskoopse Oude Gespikkelde Kip - een boskoopse interpretatie van Moorland's Old Speckled Hen (ook in de versie van The Dark Side Of The Old Speckled Hen")
- Boskoops Winterboompje - een dark strong ale met jeneverbessen
- Boskoopse PUNKer - een extremere versie van Brew Dog's PUNK met een pittige twist
- Saison de Boskoop - een kruidige frisse saison
- Boskoopse Smeulende Kerstboom - een rauchbier met dennentoppen
- Boskoopse Bramen Porter - een stevige Porter met verse bramen uit eigen tuin
- Boskoops Bodengraven Bier - een recept uit het boek "De Verloren Bieren van Nederland" van Roel Mulder, Bodengraven Brown Stout, aangepast aan de moderne brouw-ingrediënten en met scharlei uit eigen Boskoopse tuin
- Boskoops Glory-eus - een Ale met de bekende blauwe Boskoopse druiven uit eigen tuin, Boskoop Glory
- Boskoopse Vlierige Blonde - een Blonde met verse, zelf-geplukte vlierbloesem uit de omgeving
- Boskoopse Emmer-tarwe Mei-Bock - een lichte Mei-bock, gebrouwen met alleen emmer-tarwe (40%) en tarwe - heerlijk fris!
-
De experimentele bieren zijn momenteel:
- Boskoopse Bijen Barley Wine - een Barley Wine met Boskoopse honing en een "touch of wood"
- Boskoops Stout op zijn Grieks - een Stout met Masiha/Masticha uit Griekenland
- Boskoops Appeltje voor de dorst - een eigen interpretatie van De Molen's Juicy Loesie - een sterke barley-wine met appelsap en eikenhout/calvados
- Boskoopse Weense Wals - een Vienna met een bovengist
- The Dark Side Of The PUNKer - een BIPA met ge-cold-steepte donkere mouten
- Barrel Project #1 - een experiment op een eiken vat met Brett-gist. Gedult is hier het belangrijkste ingrediënt!