Boskoopse Bijen Barley Wine
Een stevige Barley Wine met Boskoopse bloemen-honing en op houtsnippers vergist. Zomers gebrouwen voor een koude winter!Aanbevolen drink temperatuur: 8...12 oC
Gebotteld: | 2018-08-29 |
Alc. vol.: | 9.5% |
EBC: | 50 |
EBU: | 108 |
Brouwvolume: | 18 liter |
Mouten: | 5.000gr Pale Ale (5 EBC) 600gr Melanoidin (5 EBC) 1,800 Münchner I (15 EBC) 600gr Roggemout (8 EBC) 160gr Crystal roggemout (420 EBC) 90gr Chocolademout (1000 EBC) 450gr Boskoopse bloemen-honing (bij vlamuit) |
Hoppen: | 70gr Centennial (9.6% @ 75 min) 50gr Simcoe (13.2% @ 15 min) 50gr Simcoe (13.2% @ vlamuit) |
Toevoegingen: | 35gr sinaasappelschilletjes (zoet)(@ 15min) |
Gist: | Danstar - Nottingham |
SG (begin - eind): | 17: 1.087 - 1.017 |
Maisch-schema: | In-maischen: 10 minuten met 18 liter Boskoops water (onbehandeld) van 54oC op 53oC 1e Maisch-stap: 90 minuten op 67oC In 15 minuten opwarmen naar 78oC 10 minuten rust op 78oC (gefilteren door wort-pomp door beslag en elke 15 min. beslag roeren) Gespoeld met 14l liter Boskoops water (onbehandeld) op 80oC |
Vergisting: | Eerste vergisting van 11 dagen Tweede vergisting van 4 dagen |
Bottelen: | In 30...33cl flesjes met 1.6...1.9gr suiker |
Batch-nummer(s): | 021 |
Oplage: | 48x 0.3l en 8x0.33l |