Boskoop Glory-eus

De bekenste Nederlandse druivensoort voor in de tuin is de blauwe Boskoop Glory. Na een lange en hete zomer waren er genoeg druiven uit eigen tuin om een bier te maken; geen druivenbier, maar bier met druiven!

Aanbevolen drink temperatuur: 7...10 oC

Boskoop Gloy-eus 033

Boskoop Gloy-eus 023
Gebotteld: 033: 2020-05-15
023: 2018-11-12
Alc. vol.: 033: 7.3%
023: 6.3%
EBC: 30
EBU: 46
Brouwvolume: 20 liter
Mouten: 4,280gr Pale Ale (5 EBC)
1,070gr Melanoidin mout
Hoppen: 20gr Nelson Sauvin (11% @ 90 min)
20gr Nelson Sauvin (11% @ 15 min)
Toevoegingen: 800gr druivenmost (uitgelekt, laatste 7-12 dagen van 2e vergisting)
Gist: Fermentis Safale US05
SG (begin - eind): 033: 1.064 - 1.018
023: 1.060 - 1.016
Maisch-schema: 1e Maisch-stap: 60 minuten met 21 liter Boskoops water (7.0ml melkzuur en 1.0gr CaCl2) van 64oC op 62oC
2e Maisch-stap: 30 minuten op 72oC

In 10 minuten opwarmen naar 78oC
10 minuten rust op 78oC
Elke 15 min. roeren tijdens 1e vergisting
Gespoeld met 4.5l liter Boskoops water (onbehandeld) op 80oC
Vergisting: Eerste vergisting van 9-14 dagen
Tweede vergisting van 3-12 dagen

TILT vergistingscurve
Bottelen: In 30, 33 en 50cl flesjes met 5.1gr/l suiker
Batch-nummer(s): 023 en 033
Oplage: 033: 24x0.5l, 17x0.33l en 1x.03l
023: 60x 0.33l