Boskoop Glory-eus
De bekenste Nederlandse druivensoort voor in de tuin is de blauwe Boskoop Glory. Na een lange en hete zomer waren er genoeg druiven uit eigen tuin om een bier te maken; geen druivenbier, maar bier met druiven!Aanbevolen drink temperatuur: 7...10 oC
|
|
Gebotteld: | 033: 2020-05-15 023: 2018-11-12 |
Alc. vol.: | 033: 7.3% 023: 6.3% |
EBC: | 30 |
EBU: | 46 |
Brouwvolume: | 20 liter |
Mouten: | 4,280gr Pale Ale (5 EBC) 1,070gr Melanoidin mout |
Hoppen: | 20gr Nelson Sauvin (11% @ 90 min) 20gr Nelson Sauvin (11% @ 15 min) |
Toevoegingen: | 800gr druivenmost (uitgelekt, laatste 7-12 dagen van 2e vergisting) |
Gist: | Fermentis Safale US05 |
SG (begin - eind): | 033: 1.064 - 1.018 023: 1.060 - 1.016 |
Maisch-schema: | 1e Maisch-stap: 60 minuten met 21 liter Boskoops water (7.0ml melkzuur en 1.0gr CaCl2) van 64oC op 62oC 2e Maisch-stap: 30 minuten op 72oC In 10 minuten opwarmen naar 78oC 10 minuten rust op 78oC Elke 15 min. roeren tijdens 1e vergisting Gespoeld met 4.5l liter Boskoops water (onbehandeld) op 80oC |
Vergisting: | Eerste vergisting van 9-14 dagen Tweede vergisting van 3-12 dagen |
Bottelen: | In 30, 33 en 50cl flesjes met 5.1gr/l suiker |
Batch-nummer(s): | 023 en 033 |
Oplage: | 033: 24x0.5l, 17x0.33l en 1x.03l 023: 60x 0.33l |