Boskoops Appeltje voor de dorst

Een Boskoopse interpretatie van de Juicy Loesie van De Molen, een Barley Wine met appels

Een dubbel-gemaischte Barley Wine, gespoeld met biologische appelsap, en vergist met appelhout, wat 3 maanden in Calvados gelegen heeft. Een smaakbom met een verradelijke zachtheid!

Aanbevolen drink temperatuur: 10...12 oC

label - Boskoops Appeltje voor de dorst 027
Gebotteld: 2019-09-17
Alc. vol.: 12.4%
EBC: 45
EBU: 105
Brouwvolume: 18 liter
Mouten: 1e Maisch:
2,950gr Pils (3EBC)
740gr Caramel rogge (175EBC)
740gr Cara-aroma (400 EBC)
490gr Lichte Tarwe-mout (3EBC
2e Maisch:
2,940gr Pils (3EBC)
730gr Caramel rogge (175EBC)
730gr Cara-aroma (400 EBC)
490gr Lichte Tarwe-mout (3EBC)
Hoppen: 50gr Fuggle (2017) (4.3% @ 90min)
40gr Magnum (2018) (9.9% @ 20min)
Toevoegingen: 10 liter biologisch appelsap als spoelwater
4gr Iers Mos (@ 20 min)
2.2gr gistvoeding (@10min)
Gist: 30gr Mangrove Jack M42 New World Strong Ale
SG (begin - eind): 1.120 - 1.029
Maisch-schema: 1e Maisch:
1e Maisch-stap: 60 minuten met 20 liter Boskoops water (2.0gr gips (CaSO4)) van 64oC op 62oC
elke 20 minuten roeren
In 15 minuten opwarmen naar 70oC
30 minuten rust op 70oC
Spoelen:
Gespoeld met 5.0l liter Boskoops water op 88oC
SG(na 1e maisch en spoelen): 1.061
Volume(na 1e maisch en spoelen): 19.8l @ 67oC, wort iets laten afkoelen
2e Maisch:
1e Maisch-stap: 60 minuten op 62oC
elke 20 minuten roeren
In 15 minuten opwarmen naar 70oC
30 minuten rust op 70oC
SG(na 2e maisch): 1.100 (82% rendement)
Spoelen:
Gespoeld met 10.0l biologisch appelsap op 80oC
SG(na 2e maisch en spoelen): 1.086
Volume(na 1e maisch en spoelen): 24.8l
Vergisting: Eerste vergisting van 4 dagen
Tweede vergisting van 12 dagen, met 50gr suiker opgelost in 200ml kokend water om CO2-deken te krijgen, plus 150gr appelhout gedrenkt in Calvados (+7cl) in hopzakje

TILT vergistingscurve
Bottelen: In 30..50cl flesjes met Cooper Sugar Drop (eff. 2.52gr suiker per fles)
Batch-nummer(s): 027
Oplage: 4x 0.5l
17x 0.375l
21x 0.33l
9x0.3l