Boskoops Appeltje voor de dorst
Een Boskoopse interpretatie van de Juicy Loesie van De Molen, een Barley Wine met appelsEen dubbel-gemaischte Barley Wine, gespoeld met biologische appelsap, en vergist met appelhout, wat 3 maanden in Calvados gelegen heeft. Een smaakbom met een verradelijke zachtheid!
Aanbevolen drink temperatuur: 10...12 oC
Gebotteld: | 2019-09-17 |
Alc. vol.: | 12.4% |
EBC: | 45 |
EBU: | 105 |
Brouwvolume: | 18 liter |
Mouten: | 1e Maisch: 2,950gr Pils (3EBC) 740gr Caramel rogge (175EBC) 740gr Cara-aroma (400 EBC) 490gr Lichte Tarwe-mout (3EBC 2e Maisch: 2,940gr Pils (3EBC) 730gr Caramel rogge (175EBC) 730gr Cara-aroma (400 EBC) 490gr Lichte Tarwe-mout (3EBC) |
Hoppen: | 50gr Fuggle (2017) (4.3% @ 90min) 40gr Magnum (2018) (9.9% @ 20min) |
Toevoegingen: | 10 liter biologisch appelsap als spoelwater 4gr Iers Mos (@ 20 min) 2.2gr gistvoeding (@10min) |
Gist: | 30gr Mangrove Jack M42 New World Strong Ale |
SG (begin - eind): | 1.120 - 1.029 |
Maisch-schema: | 1e Maisch: 1e Maisch-stap: 60 minuten met 20 liter Boskoops water (2.0gr gips (CaSO4)) van 64oC op 62oC elke 20 minuten roeren In 15 minuten opwarmen naar 70oC 30 minuten rust op 70oC Spoelen: Gespoeld met 5.0l liter Boskoops water op 88oC SG(na 1e maisch en spoelen): 1.061 Volume(na 1e maisch en spoelen): 19.8l @ 67oC, wort iets laten afkoelen 2e Maisch: 1e Maisch-stap: 60 minuten op 62oC elke 20 minuten roeren In 15 minuten opwarmen naar 70oC 30 minuten rust op 70oC SG(na 2e maisch): 1.100 (82% rendement) Spoelen: Gespoeld met 10.0l biologisch appelsap op 80oC SG(na 2e maisch en spoelen): 1.086 Volume(na 1e maisch en spoelen): 24.8l |
Vergisting: | Eerste vergisting van 4 dagen Tweede vergisting van 12 dagen, met 50gr suiker opgelost in 200ml kokend water om CO2-deken te krijgen, plus 150gr appelhout gedrenkt in Calvados (+7cl) in hopzakje |
Bottelen: | In 30..50cl flesjes met Cooper Sugar Drop (eff. 2.52gr suiker per fles) |
Batch-nummer(s): | 027 |
Oplage: | 4x 0.5l 17x 0.375l 21x 0.33l 9x0.3l |