Boskoopse Tropische Winter

Een donker bier met donkere smaken voor donkere dagen, maar met een verrassende tropische kokos-geur en -smaak, die toch weer een tropische zonnetje in je glas geeft.

Aanbevolen drink temperatuur: 10...12 oC

label - Boskoopse Tropische Winter
Gebotteld: 2020-10-14
Alc. vol.: 8.3%
EBC: 84
EBU: 73
Brouwvolume: 20 liter
Mouten: 5,500gr Pale Ale (5 EBC)
1,010gr Rookmout (Weyerman) (5 EBC)
270gr Pale Chocolat Mout (Fawcetts) (500 EBC)
200gr CaraRye (Weyermann) (175 EBC)
180gr Carafa Special III (Weyermann) (1400 EBC)
Hoppen: 47gr Centennial (9% @ 90min)
66gr Amarillo (7.8% @ 15min)
34gr Amarillo (7.8% @ vlamuit)
Toevoegingen: 2.3gr gistvoeding (10 minuten voor einde kook)
125gr Medium-toasted Oak, geweekt in whiskey, direct bij vullen gsitvat
20ml Cocos Aroma (Arsegan) na 8 dagen
Gist: 22gr Fermentis SafAle BE-256 op 20oC
SG (begin - eind): 1.082 - 1.020
Maisch-schema: 23.4 liter Boskoops water met 1.5gr CaSO4 en 9ml melkzuur
Enkele Maisch-stap: 90 minuten op 67oC
roeren op 15 en 30 minuten roeren
In 10 minuten opwarmen naar 78oC
10 minuten uitmaischen op 78oC
Spoelen:
Gespoeld met 7 liter Boskoops water met 1.4ml melkzuur op 80oC
Vergisting: 21 dagen in CCT, geen gist afgetapt

TILT vergistingscurve
Bottelen: 2.0/2.2ml suikerwater toegevoegd, 4.3gr/l
Batch-nummer(s): 036
Oplage: 29 x 0.3l plus 29 x 0.33l