Boskoopse Tropische Winter
Een donker bier met donkere smaken voor donkere dagen, maar met een verrassende tropische kokos-geur en -smaak, die toch weer een tropische zonnetje in je glas geeft.Aanbevolen drink temperatuur: 10...12 oC
Gebotteld: | 2020-10-14 |
Alc. vol.: | 8.3% |
EBC: | 84 |
EBU: | 73 |
Brouwvolume: | 20 liter |
Mouten: | 5,500gr Pale Ale (5 EBC) 1,010gr Rookmout (Weyerman) (5 EBC) 270gr Pale Chocolat Mout (Fawcetts) (500 EBC) 200gr CaraRye (Weyermann) (175 EBC) 180gr Carafa Special III (Weyermann) (1400 EBC) |
Hoppen: | 47gr Centennial (9% @ 90min) 66gr Amarillo (7.8% @ 15min) 34gr Amarillo (7.8% @ vlamuit) |
Toevoegingen: | 2.3gr gistvoeding (10 minuten voor einde kook) 125gr Medium-toasted Oak, geweekt in whiskey, direct bij vullen gsitvat 20ml Cocos Aroma (Arsegan) na 8 dagen |
Gist: | 22gr Fermentis SafAle BE-256 op 20oC |
SG (begin - eind): | 1.082 - 1.020 |
Maisch-schema: | 23.4 liter Boskoops water met 1.5gr CaSO4 en 9ml melkzuur Enkele Maisch-stap: 90 minuten op 67oC roeren op 15 en 30 minuten roeren In 10 minuten opwarmen naar 78oC 10 minuten uitmaischen op 78oC Spoelen: Gespoeld met 7 liter Boskoops water met 1.4ml melkzuur op 80oC |
Vergisting: | 21 dagen in CCT, geen gist afgetapt |
Bottelen: | 2.0/2.2ml suikerwater toegevoegd, 4.3gr/l |
Batch-nummer(s): | 036 |
Oplage: | 29 x 0.3l plus 29 x 0.33l |