Boskoopse Verse Hop Blond

Eens per jaar wordt er verse Cascade-hop geplukt uit de tuin van Jan Kees Velthoven, een mede-hobby-brouwer uit Boskoop. Hier wordt dezelfde dag nog een bier van gebrouwen

In 2021 een Blond-bier vergist met een Kveik-gist, in 2022 een meer traditioneel Blond-bier.

's Ochtends om 10:00 plukken, om 12:00 brouwen en om 19:00 BBQ-en, met een zelfgemaakt biertje in het glas; een mooie traditie!

Verse Hop Plukken

Aanbevolen drink temperatuur: 6...8oC


label - Boskoopse Verse Hop Blond 2023

label - Boskoopse Verse Hop Blond 2022

label - Boskoopse Verse Hop Blond 2021
Gebotteld: 2022-09-10
Alc. vol.: 7.3%
EBC: 84
EBU: 14
Brouwvolume: 20 liter
Mouten: 4,000gr Pale Ale (5 EBC)
1000gr Tarwemout (5 EBC)
330gr Münchner Light(13 EBC)
Hoppen: 100gr Cascade (2022, ?.?% tijdens maischen)
100gr Cascade (2022, ?.?% @ 90min)
100gr Cascade (2022, ?.?% @ 75min)
100gr Cascade (2022, ?.?% @ 60min)
100gr Cascade (2022, ?.?% @ 45min)
100gr Cascade (2022, ?.?% @ 30min)
200gr Cascade (2022, ?.?% @ 15min)
500gr Cascade (2022, ?.?% @ vlamuit, 25 min)
Koken: 90 minuten
Gist: 17gr Mangrove Jack's Belgium Ale M41, start op 19oC, na 5 dagen 20oC, en na 7 dagen 21oC
SG (begin - eind): 1.060 - 1.006
Maisch-schema: 23 liter Boskoops water met 2.5gr CaSO4, 1.5gr CaCl2 en 5.5ml melkzuur (80%)
Beta-amylase: 45 minuten op 64oC
roeren na 15 minuten roeren
In 5 minuten opwarmen naar 72oC
Alpha-amylase: 45 minuten op 72oC
In 5 minuten opwarmen naar 78oC
10 minuten uitmaischen op 78oC
Spoelen:
Gespoeld met 5.6 liter Boskoops water met 1.0ml melkzuur op 80oC
Vergisting: 20 dagen in CCT, geen gist afgetapt

TILT vergistingscurve
Bottelen: In 33cl flesjes met 2.0gr sugar-drops (6.0gr/l)
Batch-nummer(s): 041 (2021)
046 (2022)
Oplage: 61x 0.33l