Boskoopse Verse Hop Blond
Eens per jaar wordt er verse Cascade-hop geplukt uit de tuin van Jan Kees Velthoven, een mede-hobby-brouwer uit Boskoop. Hier wordt dezelfde dag nog een bier van gebrouwenIn 2021 een Blond-bier vergist met een Kveik-gist, in 2022 een meer traditioneel Blond-bier.
's Ochtends om 10:00 plukken, om 12:00 brouwen en om 19:00 BBQ-en, met een zelfgemaakt biertje in het glas; een mooie traditie!
Aanbevolen drink temperatuur: 6...8oC
|
|
Gebotteld: | 2022-09-10 |
Alc. vol.: | 7.3% |
EBC: | 84 |
EBU: | 14 |
Brouwvolume: | 20 liter |
Mouten: | 4,000gr Pale Ale (5 EBC) 1000gr Tarwemout (5 EBC) 330gr Münchner Light(13 EBC) |
Hoppen: | 100gr Cascade (2022, ?.?% tijdens maischen) 100gr Cascade (2022, ?.?% @ 90min) 100gr Cascade (2022, ?.?% @ 75min) 100gr Cascade (2022, ?.?% @ 60min) 100gr Cascade (2022, ?.?% @ 45min) 100gr Cascade (2022, ?.?% @ 30min) 200gr Cascade (2022, ?.?% @ 15min) 500gr Cascade (2022, ?.?% @ vlamuit, 25 min) |
Koken: | 90 minuten |
Gist: | 17gr Mangrove Jack's Belgium Ale M41, start op 19oC, na 5 dagen 20oC, en na 7 dagen 21oC |
SG (begin - eind): | 1.060 - 1.006 |
Maisch-schema: | 23 liter Boskoops water met 2.5gr CaSO4, 1.5gr CaCl2 en 5.5ml melkzuur (80%) Beta-amylase: 45 minuten op 64oC roeren na 15 minuten roeren In 5 minuten opwarmen naar 72oC Alpha-amylase: 45 minuten op 72oC In 5 minuten opwarmen naar 78oC 10 minuten uitmaischen op 78oC Spoelen: Gespoeld met 5.6 liter Boskoops water met 1.0ml melkzuur op 80oC |
Vergisting: | 20 dagen in CCT, geen gist afgetapt |
Bottelen: | In 33cl flesjes met 2.0gr sugar-drops (6.0gr/l) |
Batch-nummer(s): | 041 (2021) 046 (2022) |
Oplage: | 61x 0.33l |