Boskoopse Bijen Barley Wine

Een stevige Barley Wine met Boskoopse bloemen-honing en op houtsnippers vergist. Zomers gebrouwen voor een koude winter!

Aanbevolen drink temperatuur: 8...12 oC

Boskoopse Bijen Barley Wine 021
Gebotteld: 2018-08-29
Alc. vol.: 9.5%
EBC: 50
EBU: 108
Brouwvolume: 18 liter
Mouten: 5.000gr Pale Ale (5 EBC)
600gr Melanoidin (5 EBC)
1,800 Münchner I (15 EBC)
600gr Roggemout (8 EBC)
160gr Crystal roggemout (420 EBC)
90gr Chocolademout (1000 EBC)
450gr Boskoopse bloemen-honing (bij vlamuit)
Hoppen: 70gr Centennial (9.6% @ 75 min)
50gr Simcoe (13.2% @ 15 min)
50gr Simcoe (13.2% @ vlamuit)
Toevoegingen: 35gr sinaasappelschilletjes (zoet)(@ 15min)
Gist: Danstar - Nottingham
SG (begin - eind): 17: 1.087 - 1.017
Maisch-schema: In-maischen: 10 minuten met 18 liter Boskoops water (onbehandeld) van 54oC op 53oC
1e Maisch-stap: 90 minuten op 67oC
In 15 minuten opwarmen naar 78oC
10 minuten rust op 78oC
(gefilteren door wort-pomp door beslag en elke 15 min. beslag roeren)
Gespoeld met 14l liter Boskoops water (onbehandeld) op 80oC
Vergisting: Eerste vergisting van 11 dagen
Tweede vergisting van 4 dagen

TILT vergistingscurve
Bottelen: In 30...33cl flesjes met 1.6...1.9gr suiker
Batch-nummer(s): 021
Oplage: 48x 0.3l en 8x0.33l